Despre

[vc_row content_placement=”middle”][vc_column][vc_column_text]Despre Zi DA!

Proiectul cu povești de viață, împărtășite relaxat, la o cafea sau la o bere, a pornit din convingerea că oamenii pasionați de ceea ce fac (fie ei fotografi, profi de yoga, bucătari, psihoterapeuți, bunici, colecționari, călători, degustători) transmit bucurie și autenticitate. Iar lucrurile astea două, captate de un reportofon, pot fi date mai departe, ca să mărim bula binelui individual.

 

Unele interviuri îți vor de senzația de „aaa, exact așa am pățit și eu!”, altele te vor amuza, într-o pauză la birou; câteva te vor minuna de-a dreptul. Multe o să-ți distrugă niște așteptări („Pe bune, atâta violență e în bucătăria unui restaurant cu stele Michelin?!”), dar cred că majoritatea o să-ți dea speranță.

 

Speranța că drumurile noastre nu sunt bătute în piatră, ci în emoții și în cuvinte. Că e OK să ne împiedicăm, să ne împotmolim, să o luăm de la capăt, ba chiar să ne dăm seama că nu mai suntem de mult pe drum, ci am luat-o pe arătură. Că au făcut-o și alții, de când e lumea. Că e important să zici da provocărilor, întrebărilor, schimbărilor de situație. Că nu ești singur. Că viața e plină de bucurii mici.

 

Despre Adina

 

Adina Scorțescu și-a început drumul în jurnalism prin 2007, după ocoluri prin arte liberale, studiate la Berlin, și patiserie franțuzească (unde în altă parte decât la Paris?). A scris despre mâncare, călătorii și cultură (într-o combinație digerabilă, etapizată pe mai mulți ani) pentru diverse publicații: Avantaje, Elle Bistro, Formula As, Harper’s Bazaar, Adevărul, Historia, Ziarul Metropolis.

Din 2016, e cu picioarele înfipte într-o companie multinațională, pentru care face comunicare corporatistă. Aripile, însă, îi sunt aici, în sufrageria „Zi DA!”. [/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]